Other

Wat doet MIVB?

Wat doet MIVB?

De Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) verzorgt het openbaar vervoer in de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en van en naar 11 randgemeenten.

Is MIVB de lijn?

Vier openbaarvervoermaatschappijen bieden hun diensten aan in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: de MIVB (lijnbus, tram en metro van het Brussels Gewest) De Lijn (lijnbussen van het Vlaamse Gewest)

Wat is de naam van de Brusselse openbare vervoersmaatschappij?

De MIVB (Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel) is de grootste openbare vervoersmaatschappij in Brussel. Onze metro’s, trams en bussen brengen je iedere dag naar elk uithoekje van de stad.

Hoeveel kost een 10 rittenkaart MIVB?

Tarief voor 10 ritten: 46,00 € Geldig op heel het netwerk van de MIVB (met inbegrip van de busliijn 12 vanaf Brussels Airport).

Hoe werkt de tram in Brussel?

Bovengronds reizen met de tram in Brussel In het centrum rijden 17 tramlijnen en zogenoemde premetrolijnen, trams die in tunnels rijden. Daarnaast rijden er ook twee lijnen (3 en 4) onder de grond en die worden dan ook wel aangezien als metro’s. De trams rijden elke dag vanaf 6 uur in de ochtend tot middernacht.

Hoe betalen MIVB?

Je kan vanaf nu contactloos betalen op het volledige MIVB-netwerk. Dat betekent dat je rechtstreeks je rit valideert met je debetkaart, kredietkaart, smartphone of smartwatch. Gemakkelijk, veilig en snel!

Hoeveel kost Omnipas de lijn?

Hoeveel kost mijn Omnipas?

Geldigheidsduur Prijs
1 maand € 49**
3 maanden € 132**
12 maanden € 339**

Wat kost een Buzzypas?

Een Buzzy Pazz (jongerenabonnement voor -25 jaar) voor een jaar kost voortaan 204 euro, een Omnipas (25-64 jaar) 306 euro. Voor een Omnipas 65+, een Buzzy Pazz tot en met 11 jaar en de sociale abonnementen VT (Verhoogde Tegemoetkoming) en VG (Vervoersgarantie) betaalt de reiziger 1 euro meer.

Wat is de naam van het nieuwe vervoerbewijs waarmee je gebruik kan maken van het openbaar vervoer in en rond Brussel?

Je kan voortaan met één enkel Brupass XL-ticket of -abonnement je trein, tram, bus of metro nemen binnen en rond Brussel. Je het leven gemakkelijker maken door alle interoperatorvervoerbewijzen die geldig zijn in Brussel samen te brengen onder één explicietere naam, nl. Brupass.

Hoeveel kost een Mobibkaart?

Hoeveel kost een MOBIB-kaart en waar kan ik ze kopen? Een MOBIB-kaart kost € 5 en is vanaf de aankoopdatum 5 jaar geldig.

Hoe tram betalen Brussel?

Waar kunt je je kaartjes kopen? in het openbaar vervoer met contactloze betaling. Je kan je reis direct betalen met de contactloze technologie van je bankkaart (debet of krediet), smartphone of smartwatch. Elke MIVB-bus, -tram of -metrostation is uitgerust met een specifieke validator voor contactloze betaling.